Wie wij zijn

Zaadhandel Bulter is sinds 1933 uw vertrouwde adres voor zaaizaden, pootgoed, fruitbomen en diverse tuinartikelen!

planten en meer

Het assortiment bestaat uit meer dan zeshonderd groente-, kruiden- en bloemzaden. Alles wat je nodig hebt voor in de moestuin, kun je vinden. Naast tuinzaden en pootaardappelen hebben we verschillende soorten fruitbomen, meststoffen en vele soorten bloembollen.

Bekijk de tuingids

zaden en uitleg

Zaden hebben echt uitleg nodig. Het is het belangrijkste overlevingsorgaan en daarom vinden we het ook belangrijk dat je weet wat je bij ons koopt. We adviseren je graag, ook al weten we nog lang niet alles en kunnen we van onze klanten ook elke keer weer iets leren.

Bekijk de handleidingen

bestel online

Webshops…het is tegenwoordig niet meer weg te denken.
Onze kracht en onze missie is het persoonlijke advies en de gemoedelijkheid. Even met iedereen een praatje maken, tja dat kan online niet. Toch willen we dat online meegeven door iedereen van zaaitips te voorzien.

Online bestellen

80+

jaar

locatie

De lutte

5000+

klanten

300+

producten

Je kunt ons vinden in

de Lutte

Geschiedenis

In 1933 begint het. Dan start opa Bulter (Johan), de vader van Gerard, met een agentschap en winkel voor zaden. Hij gaat persoonlijk bij mensen thuis langs de deuren om zaden te verkopen. In 1955 verscheen de eerste ‘prijscourant van zaaizaden’ van Zaadhandel J.A. Bulter, inmiddels beter bekend als de “tuingids”. De winkel was eerst ergens anders op het erf gevestigd en heeft later pas zijn huidige plek op het erg gekregen.

Assortiment

Onze winkel

Wij verkopen alleen

de beste zaden

op ons bedrijf zo’n 18 ton pootaardappelen van ongeveer 20 verschillende rassen, waaronder biologische en resistente rassen tegen phytophthora. Alle rassen worden eerst door ons zelf verbouwd, voordat we ze eventueel opnemen in ons assortiment. Deze worden vervolgens aan diverse afnemers aangeboden om te proberen. Pootgoed kan per kilo, maar ook per aardappel worden uitgeteld. Deze mogelijkheid wordt enorm gewaardeerd door tuinders. Vaak hebben zij maar een bepaalde hoeveelheid m2 ter beschikking en dan is het erg prettig dat het pootgoed ook per aardappel kan worden aangeschaft.

Naast tuinzaden en pootaardappelen hebben we verschillende soorten fruitbomen, vele soorten bloembollen en meststoffen.

Uw gazon opnieuw inzaaien? Ook uw gazongraszaad kunt u afnemen per m2 wat u nodig heeft. Bij aankoop van gazongraszaad kunt u onze zaaimachine gratis gebruiken voor het gelijkmatig verdelen van het zaad.