Dit blijft een favoriet voor de herfst
De Gourmetpompoen, Oranje Zon Uchiki Kuri zijn stevige diep oranje vruchten, welke zeer lang houdbaar zijn. Vooral geschikt voor de consumptie, maar zeker ook leuk voor de sier. De smaak heeft iets weg van kastanjes en is echt heerlijk in de soep.

Ingrediënten

  • 1½ kg pompoen
  • 3 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 liter water
  • 125 g gerookte reepjes spek

    Bereiding

    1. Was de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draden aan de binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1 cm. Snijd ook de uien en de knoflook in stukjes.
    2. Verhit de kokosolie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat dit even aanfruiten. Voeg de pompen toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, paprikapoeder en kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.
    Zet het vuur laag en laat het een half uurtjes zachtjes koken.
    3. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de reepjes spek toe. Je kunt eventueel nog iets water toevoegen als je de soep te stevig vindt.
    Breng tot slot op smaak met peper en eventueel zout.

    Misschien vind jij andere kruiden lekker; experimenteer er lekker op los. Zo lang je een basis hebt van knoflook, ui, pompoen, en groentebouillon, zit je sowieso helemaal goed!

Geplaatst op : 15 okt 2019

Delen :